31 Ocak 2013 Perşembe

Davis Cup 2013 acılıs haftası

Davis'te açılış haftası

Avustralya Açık'ın ardından bir hafta ara verilen ATP Turu'nda oyuncular milli takımlara dağıldı. Hafta sonunda yapılacak Davis Kupası ilk turunda zorlu eşleşmeler var.

Davis Geçtiğimiz yıl Çek Cumhuriyeti'nin şampiyonluğuyla sonuçlanan Davis Kupası'nda 2013 yılı mücadelesi başlıyor. Dünya Grubu'ndaki 16 takım, Nisan'daki çeyrek finale adını yazdırmak için terlerken, alt gruplarda da play-off kapışması başlayacak.

Kupanın son şampiyonu Çek Cumhuriyeti, Prag'daki finalde takımı taşıyan Radek Stepanek'in yokluğunda İsviçre deplasmanına Tomas Berdych'in yanında 'Nadal galibiyeti ünlüsü' Lukas Rosol'ü götürdü. 19 yaşındaki genç yetenek Jiri Vesely de ekibe alındı. Roger Federer'in oynamadığı İsviçre'de ise Stan Wawrinka, Marco Chiudinelli, Michael Lammer ve 1992 doğumlu Henri Laaksonen var.

İlk Davis zaferini arayan Arjantin, geçen yıl Bamberg'de 4-1 yendiği Almanya ile adeta rövanş eşleşmesine çıkacak. Almanya, formda Philipp Kohlschreiber ve Florian Mayer'in yanında Tobias Kamke ve çift oyuncusu Christopher Kas ile Buenos Aires'e gitti. Juan Monaco ve David Nalbandian'lı Arjantin'in işi kolay olmayacak gibi görünüyor.

2012'de Davis takımında oynamayan Novak Djokovic'in bir buçuk yıl sonra geri döndüğü Sırbistan, Belçika ile Charleroi'de oynayacak. Dünyanın 1 numaralı tenisçinin yanında Viktor Troicki, Nenad Zimonjic ve Boris Pashanski bulunuyor. İlk 100'den iki oyuncuya sahip Belçika, rakibini en son 2005'te Belgrad'da oynadıkları seride 3-2 yenmişti.

Güçlü favorilerden İspanya, Kanada karşısına ikinci kadrosuyla gidiyor. Rafael Nadal ve David Ferrer'in oynamadığı ekipte, Nicolas Almagro da sakatlığı nedeniyle yer almayınca, kaptan Alex Corretja farklı bir ekip kurdu. İlk oyuncu olarak Marcel Granollers'e yer açan Corretja, Guillermo Garcia-Lopez, Albert Ramos ve Marc Lopez ile ekibini tamamladı. Kanada'da ise Milos Raonic, Vasek Pospisil, Frank Dancevic ve Daniel Nestor var.

Rouen'de İsrail'i ağırlayacak olan Fransa'da Jo-Wilfried Tsonga, Richard Gasquet, Julien Benneteau ve Michael Llodra oynarken, Torino'da İtalya ile Hırvatistan mücadele verecek. Kazakistan-Avusturya ve ABD-Brezilya, Dünya Grubu ilk turundaki diğer eşleşmeler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder