21 Ocak 2013 Pazartesi

Düellonun galibi Novak oldu

Avustralya Açık'ta 1 numaralı seribaşı Novak Djokovic, müthiş çekişmeye sahne olan maçta İsviçreli rakibi Wawrinka'yı 1-6, 7-5, 6-4, 7-6 ve 12-10'luk setlerle geçerek çeyrek finale yükseldi.

Düellonun galibi Novak

Avustralya Açık'ta 1 numaralı seribaşı Novak Djokovic, 'maraton maç'ta İsviçreli rakibi Stanislaw Wawrinka'yı beş saat sonunda geçmeyi başardı. Baştan sona büyük çekişmeye sahne olan mücadeleyi kazanan Djokovic, çeyrek finale yükseldi.
15 numaralı seribaşı olarak Melbourne'de raket sallayan Stanislaw Wawrinka, ilk seti 25 dakikada 6-1 kazanarak, Novak için kolay lokma olmayacağını gösterdi. İkinci sette maça ağırlığını koymaya başlayan son iki yılın şampiyonu Djokovic, İsviçreli rakibinin direncine rağmen 7-5 kazandığı setle maça denge getirdi. 45 dakika süren üçüncü seti de 6-4 kazanan Novak Djokovic'in belinde nükseden ağrılar Sırp tenisçiyi oldukça zorladı.

Maç boyu mücadeleyi elden bırakmayan Wawrinka, dördüncü sette vites yükseltti. Geri çizgiye vurduğu çarpraz toplarla Djokovic'e zor anlar yaşatan İsviçreli raket, tie-break'in başında yakaladığı avantajı sonuna kadar sürdürdü ve seti 7-5'lik tie-break'le kazandı.

Beşinci sette mücadelenin şiddeti daha da arttı. 104 dakika süren set boyunca her iki oyuncu da ortaya koydukları performansla tenisseverleri mest etti. 22. oyunda servis kıran Djokovic 12-10'luk son setle galip gelmeyi başardı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder