16 Ocak 2013 Çarşamba

En ünlüsü Federer !!

İsviçreli Roger Federer, dünyaca ünlü iş dergisi Forbes tarafından hazırlanan “En Güçlü 100 Ünlü” listesine 31. sıradan giriş yaparak, diğer tenisçileri geride bıraktı.

En ünlüsü Federer
İki haftada bir yayınlanan ve çeşitli konular hakkında hazırladığı sıralı listelerle dünyaca çapında bilinirliğe ulaşan Forbes dergisi, geçtiğimiz günlerde 2012 yılının “En Güçlü 100 Ünlü” listesini açıkladı.

New York merkezli derginin hazırladığı listeye göre İsviçreli yıldız Roger Federer, 31'inci basamakta kendisine yer bularak tenisçiler içerisinde en üst sırayı elde etti. Forbes'un ünlü raket hakkındaki yorumları ise şöyle: “Federer, kendisine 30 milyon Dolar'dan fazla para kazandıran, aralarında Nike, Rolex, Wilson ve Credit Suisse'in de bulunduğu uzun soluklu anlaşmalara imza attığı dokuz sponsoruyla en etkileyici portföye sahiptir. Ayrıca gösteri amaçlı etkinlik başına 1 milyon Dolar'dan fazla almaktadır. Federer, geniş bir kitle tarafından dünyanın gelmiş geçmiş en iyi tenisçisi olarak kabul görmektedir. 16 Grand Slam tekler şampiyonluğu ve 70 milyon Dolar'lık toplam para ödülüyle bu alandaki rekorları elinde bulundurmaktadır. 2005 ve 2010 yılları arasındaki 19 Grand Slam'in 18'inin finalinde yer alarak sarsıcı bir başarıya imza atmıştır.”

Medyadaki popülarite ve kazancın baz alındığı listeye giriş yapan diğer tenisçiler ise Rafael Nadal (47), Maria Şarapova (71), Serena Williams (77) ve Li Na (87) olurken, Amerikalı şarkıcı ve aktris Jennifer Lopez sıralamanın zirvesinde yer aldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder