18 Ocak 2013 Cuma

Federer "Sıradaki gelsin"

Açılış turları açısından zorlu bir kura çeken Roger Federer, ilk maçının ardından ikinci maçında da etkileyici bir performans sergiledi. İsviçreli yıldız, Nikolay Davydenko'ya servis kırma puanı şansı dahi tanımazken, korttan üç sette galip ayrıldı. Son 32'ye kalan isimler belirlenirken, ilk 10 seribaşının tümü "yola devam" dedi.

Sıradaki gelsin Dördüncü günün akşam seansının açılış maçında Rod Laver Arena'da sahne alan Roger Federer, zorlanabileceği düşünüldüğü buluşmada Nikolay Davydenko engelini rahat bir şekilde aştı.


2006 yılında klasmanda üç numarayı gören, şu anda ise 40. basamakta yer alan Rus rakibine oranla daha fazla basit hata ile oynayan Federer (42-39), müthiş servisleri neticesinde sonuca gitti. Kolya'ya bir kez olsun servis kırma puanı şansı tanımayan İsviçreli usta raket, 6-3, 6-4, 6-4'lük setlerle adını üçüncü tura yazdırmasını bildi.


Davydenko'ya karşı olan maç kaydını 18-2'ye taşıyan Roger'ın son 32 turundaki rakibi ise ev sahibi ülkenin genç yeteneği ve en büyük umudu Bernard Tomic olacak. Galibiyet serisini 10 maça çıkarırken, son günlerin yükselişteki ismi Alman Daniel Brands'ı 6-7, 7-5, 7-6, 7-6 ile geçen Tomic, böylece kuralar çekilir çekilmez konuşulmaya başlanan olası Federer randevusunu ayarladı.


Daha önce iki kez final oynadığı Melbourne'e, Grand Slam zaferi tatmış olmasından dolayı daha büyük bir özgüvenle ve şampiyonluk amacıyla gelen Andy Murray, ilk kez bir Grand Slam'de ikinci tur oynayan Portekizli Joao Sousa'nın rüyasını 6-2, 6-2, 6-4 ile sonlandırdı. Olimpiyat altınlı İskoç'u son on altıya kalma turunda, 25 numara Alman Florian Mayer'i yalnızca 77 dakikada 6-2, 6-3, 6-1'lik flaş bir skorla eleyen Litvanyalı Ricardas Berankis bekliyor.


Prestijli organizasyonun altı numaralı favorisi Juan Martin Del Potro ise bir diğer Alman Benjamin Becker'e geçit vermedi. 22'sini ace'lerden ürettiği 50 kazanma vuruşunun katkısıyla 6-2, 6-4, 6-2'lik setlerle gülen Delpo, üst üste sekizinci kez bir Slam'de üçüncü turu yakaladı.


FRANSIZLAR'IN GÜNÜ
Ana tablonun alt kısmındaki karşılaşmaların yapıldığı günde korta çıkan beş Fransız da tur vizesi almayı başardı. 7 numara Jo-Wilfried Tsonga, 9 numara Richard Gasquet, 14 numara Gilles Simon ve Jeremy Chardy'nin yanı sıra 8-6'lık final setiyle Tayvanlı Yen-Hsun Lu'yu saf dışı bırakan Gael Monfils, beşte beşi tamamladı.


İlk 10 seribaşının henüz fire vermediği turnuvada, Marin Cilic (12), Milos Raonic (13), Philipp Kohlschreiber (17), Andreas Seppi (21), Ivan Dodig ve Blaz Kavcic de dördüncü gün sonunda yollarına devam etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder