19 Ocak 2013 Cumartesi

Şarapova'nın acelesi var !

Rus raket Maria Şarapova, ilk iki maçını oyun vermeden kazandığı Avustralya Açık'ta üçüncü karşılaşmasını da yalnızca 4 oyun kaybıyla noktaladı. Ana tablonun alt bölümünde yola devam edenler arasında Radwanska, Kerber ve Li de var.

Şarapova Avustralya Açık'ın 2008 şampiyonu Maria Şarapova, zafer dışında klasmanda 1 numara hedefini de kovaladığı Melbourne'de yoluna devam ediyor. Rus yıldız, 32 yaşındaki ABD'li eski 1 numara Venus Williams'ı 6-1, 6-3 ile geçip son 16 arasına kaldı. 79 dakika süren maçta beş kez servis kıran Şarapova, onuncu kez oynadığı Melbourne Park'ta yedinci kez 4. tur gördü.

Şarapova'nın dördüncü turdaki rakibi olan Belçikalı Kirsten Flipkens, tenis yaşamında ilk kez Grand Slam arenasında son 16'ya yükseldi. RUs Valeria Savinih'i 4-6, 6-2, 6-3 ile geçen Flipkens, file önündeki 22'de 18'lik başarı oranıyla maça damga vurdu.

Geçtiğimiz yıl Serena Williams'ı yenerek Avustralya'da çeyrek final gören Rus Ekaterina Makarova, bu yıl da 4. tura kadar yükseldi. 19 numaralı seribaşı Makarova, dokuz kez servisini kırdığı Fransız Marion Bartoli'yi 6-7, 6-3, 6-4 yenerken 51 puan vuruşu üretti.

4 numara Agnieszka Radwanska, Heather Watson'ı 6-3, 6-1 yenerek galibiyet serisini 12 maça yükseltirken, 5 numara Angelique Kerber de ABD'li yetenek Madison Keys'e 6-2, 7-5 ile üstünlük kurdu. 2011 finalisti Li Na da Sorana Cirstea'yı set vermeden geçti. Li, diğer bir Çinli raket Jie Zheng'i 6-3, 1-6, 7-5 ile yenen Alman Julia Görges ile çeyrek finale kalma maçı oynayacak.

Alınan sonuçlardan sonra ana tablonun alt bölümünde 4. tur eşleşmeleri şöyle oluştu:
Li Na - Julia Görges
Ana Ivanovic - Agnieszka Radwanska
Angelique Kerber - Ekaterina Makarova
Kirsten Flipkens - Maria Şarapova

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder