15 Ocak 2013 Salı

Serana hem bileğini hem de rakibini burktu


Avustralya Açık 2013'de ikinci gün kadınlar mücadelelerinde korta çıkan Serena Williams, ilk turda Edina Gallovits-Hall ile oynadı. İlk sette bileğini burkup yere devrilen Serena, sıkı bandajlarla devam ettiği maçı oyun vermeden bitirdi. Azarenka da ilk maçından galip çıktı. Sara Errani ise elenenler arasındaydı.

Hem bileğini hem de rakibini burktu
Avustralya Açık'ta altıncı şampiyonluğunu arayan süper yıldız Serena Williams, Hisense Arena'da oynadığı ilk maçından 6-0, 6-0'lık skorla galip çıktı. Rumen Edina Gallovits-Hall ile karşı karşıya gelen Serena, ilk setin beşinci oyununda geri çizgide bir topu çevirirken, bileğini burkup yere devrildi. Acil sakatlık molası ile ara verilen oyuna, bileğindeki sıkı bandajla devam eden Amerikalı, geriye kalan bölümde de 110 numaradaki tenisçiye oyun kaybetmedi. Maçı 53 dakikada bitiren Williams, ikinci turda İspanyol Garbine Muguruza ile eşleşti. Muguruza, ilk maçında 3 saat 21 dakika kortta kalırken, Slovak tenisçi Magda Rybarikova'yı 4-6, 6-1, 14-12 ile eledi.

1 numaralı seribaşı Viktoriya Azarenka ise Rod Laver Arena'da bir başka Rumen raket ile oynadı. Monica Niculescu karşısında ikinci sette 3-0 geriye düşen Vika, buna karşın maçı çevirmeyi bildi ve 6-1, 6-4'lük skorla ikinci tura kaldı. Belaruslu'nun ikinci turdaki rakibi Yunan Daniilidou oldu.

İlk turda elenen en yüksek seribaşı, geçtiğimiz yılın çeyrek finalisti Sara Errani'ydi. İtalyan oyuncu, bu turnuvada her katıldığı sezon ilk turu geçmeyi başaran İspanyol Carla Suarez Navarro'ya 6-4, 6-4 ile mağlup oldu. İlk servislerin yüksek oranda oyuna girdiği bu karşılaşmada Suarez Navarro, 28 puan vuruşu üretti.

Son iki büyük turnuvasına ilk turda nokta koyan Caroline Wozniacki ise, 10 numaralı seribaşı olarak raket salladığı Avustralya'da tur atlamayı bildi. Woz, Alman Sabine Lisicki karşısında son setine servis kırdırarak başladığı mücadelede 6 oyun üst üste kazanarak adını ikinci tura yazdırdı. Ancak maça Wozniacki'nin çabasından çok, file önündeki kolay topları dışarı göndererek maç sonunda 57 basit hataya ulaşan Lisicki'nin inişli çıkışlı grafiği damga vurdu. Maçı 2-6, 6-3, 6-3 ile galip bitiren Wozniacki, Alman rakibine karşı dördüncü maçta ikinci galibiyetini elde etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder