18 Ocak 2013 Cuma

Tenisde Yaş çizelgesinde uçlara yolculuk

Yaş çizelgesinde uçlara yolculuk

2013 Sezonun ilk Grand Slam turnuvasında enteresan sonuçlar alınıyor. 42 yaşındaki Date-Krumm ile 16 yaşındaki Donna Vekic, turnuvanın son 64'ü arasına girince, tek kadınlarda ikinci turda tarihi bir yaş farkı oluştu.

Yaş çizelgesinde uçlara yolculuk
Japon tenisçi Kimiko Date-Krumm, 2008'de başlayan ikinci kariyerinde "yaşlı" rekorlarını yenilemeyi sürdürüyor. Dinamik Japon'un son rekoru, Avustralya Açık'ta geldi. 100 numarada bulunan 42 yaşındaki Date-Krumm, 12 numaralı seribaşı Nadia Petrova'yı 6-2, 6-0'lık skorla yenerek adını ikinci tura yazdırdı ve turnuva tarihinde tek kadınlarda maç kazanan en yaşlı isim unvanına erişti. Date, puan vuruşlarında 17-9 üstünlük kurduğu Rus oyuncuyu sürklase ederken, 6 numaralı kortta seyircilerin ayakta izlediği maçı yoğun alkış ve tezahüratlar arasında tamamladı.
Performansıyla herkesi şaşırtan Date-Krumm için rakibi Nadia Petrova da övücü sözler kullandı. Basın toplantısında Japon tenisçiyle ilgili soruya, "Ne kadar diri göründüğüne bakın. 30'larındaki pek çoğumuzdan daha dirençli" ifadelerini kullandı. Date-Krumm ise rekorlarla ilgili herhangi bir takıntısı olmadığını yineleyip, sadece eğlenmeyi düşündüğünü söyledi.

1994'te yarı final oynadığı Melbourne'de 2009'daki dönüşünden bu yana maç kazanamayan Kimiko Date-Krumm, bu şanssızlığını da kırmış oldu. Japon raket, 2010 Roland Garros ve 2011 Wimbledon'dan sonra "ikinci kariyerinin" üçüncü Slam ana tablo galibiyetine ulaştı.

Date-Krumm'un bu başarısına karşın, tek kadınlarda en yaşlı ana tablo maçı kazanan ismi unvanı halen Martina Navratilova'da duruyor. Navra, 2004 Wimbledon'da 47 yaşındayken Catalina Castano'yu yenerek tarihe geçmişti.

DİĞER UÇTA VEKIC
Öte yandan yurnuvada son 64 arasına kalan oyuncular arasında 16 yaşındaki Donna Vekic de yer aldı. 1996 doğumlu Hırvat Vekic, Andrea Hlavackova'yı 6-1, 6-2 ile geçip tur atladı. 111 numaradaki Vekic, ilk Grand Slam ana tablo maçını kazanarak Wozniacki'nin rakibi oldu.

Tek kadınlarda tur atlayan 18 yaş ve altındaki diğer isimler ise; Kazak Yulia Putintseva (18),  Rus Daria Gavrilova (18), Alman Annika Beck (18) ve ABD'li Madison Keys (17) oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder