31 Ocak 2013 Perşembe

WTA sampiyonası istanbuldan sonra 3 aday !

Üç adaylı yarış

WTA Şampiyonası'nın heyecanını bu yıl son kez yaşayacak olan İstanbul'un ardından bu organizasyona ev sahipliği yapacak olan şehrin belirlenmesi sürecinde önemli bir noktaya gelindi. Aday sayısının üçe düştüğü yarışta, Monterrey, Singapur ve Tianjin şehirleri çekişecek.

Üç adaylı yarış
Sezonu teklerde ilk sekiz içinde bitiren raketler ile en iyi dört çiftler ekibinin sahne aldığı WTA Şampiyonası, bu yıl sonunda İstanbul'u terk ederken, 2014'ten itibaren üç yıl boyunca prestijli organizasyona hangi şehrin ev sahipliği yapacağı da merak konusu oldu.

1972 yılında ABD'nin Boca Raton şehrinde başlayan, ardından sırasıyla Los Angeles, New York City, Oakland, New York City, Münih, Los Angeles, Madrid, Doha'ya uğradıktan sonra 2011'de İstanbul'a gelen dev turnuvanın bir sonraki adresi ise WTA tarafından açıklanan üç şehirden birisi olacak.

Buna göre tam 43 şehir ile başlayan adaylık sürecinde sayı üçe inerken, Meksika'nın Monterrey kenti, Singapur'un başkenti Singapur ve Çin'in Tianjin kenti, kazanan adres olabilmek için yarışacak. Son olarak önemli adaylardan Meksiko (Meksika)'nun Monterrey ile yer değiştirdiği, Kazan (Rusya) kentinin ise devre dışı kaldığı yarışın galibi Nisan ayında belirlenecek.

Şampiyonanın son ayağında teklerde Serena Williams, çiftlerde ise Maria Kirilenko/Nadia Petrova ikilisi zafere uzanmıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder