9 Ocak 2013 Çarşamba

Marsel: İlk 100'e döneceğim dedi







ÖZEL HABER - Türkiye'nin açık dönemde Grand Slam ana tablosu oynayan tek tenisçisi Marsel İlhan, 2012'de yaşadığı düşüşün ardından yeni sezona yönelik hazırlıklarını sürdürüyor. Altı hafta geçirdiği Antalya'dan sonra kısa bir dinlenme arası veren 25 yaşındaki tenisçi, 10 Aralık Pazartesi'den itibaren iki haftalık sıkı bir antrenman periyoduna giriyor. Marsel, 26 Aralık'ta Doha'ya uçarak sezonun ilk turnuvasına katılacak.

TED Kulübü'nde yapılan En iyi Sekiz turnuvasının final maçlarını izlemeye gelen Marsel'in yeni sezon ile ilgili aklında tek bir parola var: Yeniden ilk 100'e dönmek. En son 12 Eylül 2011 tarihli ATP klasmanında ilk 100 içinde yer alan Marsel, 2013'te ilk altı ay içinde puan koruması olmamasının kendisi için önemli bir avantaj teşkil ettiğini ifade etti. İlhan, sezonu ATP Doha elemeleriyle açıp daha sonra Avustralya Açık'a geçeceğini hatırlatarak, sonraki programının bu iki turnuvada alacağı sonuçlara göre şekilleneceğini belirtti.

Hazırlık döneminin iyi geçtiğini ve klasmanını kafaya takmadığını söyleyen Marsel İlhan, yeni yılda tekrar ilk 100 içine döneceğine inanıyor. Marsel, Türkiye'de kaldığı süre içinde en önemli probleminin antrenman partneri olduğunu, bu yüzden iyi oyuncuların kamp için geldiği Antalya'da geçirdiği kampın çok yarar gördüğünü söyledi.

İlhan'ın koçu Erhan Oral da, Marsel'in Antalya'da kamp hazırlık döneminde ITF seviyesinde maç oynamasının küçümsendiğini, ancak orada oynadıkları maçların, oyundaki küçük değişiklikler ve yeni taktiksel planları üzerine denemeler içerdiğini belirtti. Oral, "Oradaki oyuncuların seviyesi, ATP'den geride elbette. Ama sanıldığı kadar devasa farklar yok. İstanbul'da kalsa antrenman yapamayacak olan Marsel, orada hem yoğun bir antrenman yapma, hem de ufak da olsa puan elde etme şansı buldu" dedi.

Sağlık testlerinin sonuçlarının iyi çıktığını belirten Oral, vakit geçirmeden yeni sezon hazırlıklarına devam edeceklerini söyledi.

Öte yandan Marsel İlhan, geçtiğimiz yıl iki ay çalıştığı Paradorn Srichaphan'ın eski fitness koçu Yotsaphol Prommon ile bu yıl da çalışmak istediğini söyledi. Marsel, Taylandlı fitness antrenörü ile önümüzdeki ay bir araya gelmeyi planladığını açıkladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder