9 Ocak 2013 Çarşamba

Osman Tural TTF'den stratejik plan !






Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Osman Tural, TTF’nin önümüzdeki döneme ilişkin stratejik planını açıkladı.

W Hotel’de gerçekleştirilen basın toplantısına Milli Takımlar Teknik Direktörü Luis Bruguera ile tenisçiler Çağla Büyükakçay, Marsel İlhan, Başak Eraydın, Melis Sezer, Pemra Özgen, İpek Soylu, Durukan Durmuş, Naz Karagöz ve İnci Öğüt de katıldı. Başkan Tural, Türkiye Tenis Federasyonu stratejik planının ülkedeki tenis paydaşlarından gelen bilgi, görüş ve öneriler ışığında Türkiye Tenis Federasyonu stratejik plan oluşturma komitesi tarafından hazırlandığını ve Türkiye Tenis Federasyonu yönetim kurulu tarafından Aralık 2012 de kabul edildiğini belirtti. Tural, TTF'nin vizyonunu 'Türkiye'yi bir tenis ülkesi haline getirmek', misyonunu da 'Tenisteki gelişimi büyütmek ve sürekli kılmak' olarak açıkladı.

Türkiye Tenis Federasyonu’nun,  2016 yılı sonunda 500.000 tenisçi kazanmak misyonuyla çalışacağını belirten Başkan Tural, takımdaşlık, erişilebilirlik, nitelik, iletişim ve saydamlık değerlerini benimsediklerini sözlerine ekleyerek, "Türkiye Tenis Federasyonu, misyonuna, ancak tüm personel, gönüllüler ve paydaşların takım halinde uyumlu çalışmasıyla ulaşabilir. Ülkede tenis oynayan veya meraklı herkesin kolaylıkla ulaşabildiği bir yönetim anlayışı güdeceğiz. Tenise ilgi duyan herkes kortlarda kendisine yer bulacak, raketle tanışacak. Yaptığımız tüm işlerde kalite hedeflerimizi yakalayacağız. Federasyonu oluşturan tüm unsurların birbirleri ve federasyonla etkin iletişim halinde çalışmalarını sağlayacağız. Yaptığımız tüm projeler ve hareket planımız tenis ve spor kamuoyunun bilgisi dâhilinde gerçekleşecek." dedi.

Yeni dönem hedeflerinin, spesifik, ölçülebilir, ulaşılabilir, sonuç odaklı ve zaman ayarlı olduğunu ifade eden Başkan Tural, önümüzdeki döneme ilişkin stratejik önceliklerinin; tenisi kitlelere yaymak,  olimpik seviyede sporcu yetiştirmek, federasyonun kendi gelirini yaratabileceği sistemin altyapısını kurmak ve merkezi yönetimden, merkezden kontrollü bölgesel yönetime geçiş olduğunu belirtti.

Türkiye Tenis Federasyonu’nun stratejik planının hayata geçirilmesinde kilit rol oynayacak yol haritasını açıklayan Başkan Tural, “Yapılması gerekenlerin esasen operasyonel olsa da stratejiye önemli etkileri olacağını ve bu uygulamalarda görevli personeller tarafından ne kadar süre zarfında hedeflere ulaşılacağının geliştirilmesi gerek.” diye konuşt
u.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder