25 Ocak 2013 Cuma

Nole 'Duvar'ı parçaladı !

Avustralya Açık'ta sona yaklaşılırken, erkeklerde ilk finalist belli oldu. Üst üste üçüncü şampiyonluğunu arayan Novak Djokovic, İspanyol David Ferrer önünde yalnızca beş oyun kaybederek final vizesi aldı ve rakibini beklemeye koyuldu.

Nole
Çekişmeli geçmesi beklenen yarı final buluşmasında David Ferrer'e adeta top göstermeyen Novak Djokovic, Açık Dönem'de Avustralya Açık'ı üst üste üç kez kazanan ilk isim olmaya çok yaklaştı. 

Turnuvanın şu ana kadarki en heyecanlı mücadelesinde Stanislas Wawrinka'yı 12-10'luk final setiyle geçerken bir hayli yıpranan, buna rağmen bir sonraki maçında Tomas Berdych karşısında bir an bile oyunun kontrolünü rakibine vermeyen Djokovic, İspanyollar'ın turnuvadaki bir numarası Ferrer önünde etkileyici bir galibiyete imza koydu.

Dünya bir numarası Nole, yalnızca 89 dakikada tamamladığı üç seti 6-2, 6-2, 6-1 ile kazanırken, oyundaki devamlılığı sayesinde başarılı sonuçlar alan ve etkili return'lere sahip Ferru'ya bir kez olsun servis kırma puanı şansı dahi vermedi ve 32 basit hata yaptırdı. Son olarak Amerika Açık yarı finalinde mağlup ettiği "Duvar" lakaplı Ferrer'e karşı üstünlüğünü 10-5'e taşıyan Djokovic, attığı 32 ilk servisin 29'unda puana gitmesini bildi.

Sırp yıldızın finaldeki rakibi ise yarın belli olacak. Jo-Wilfried Tsonga'yı beş sette geçen Roger Federer ile turnuvanın sürpriz ismi Jeremy Chardy karşısında zorlanmadan galibiyete uzanan Andy Murray arasında gerçekleşecek olan ikinci yarı final, yarın TSİ 10.30'tan itibaren Eurosport ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder