25 Ocak 2013 Cuma

Maria Şarapova serisine Na Li darbesi !

Seriye Li darbesi

Avustralya Açık'ta kadınlarda ilk yarı final eşleşmesi Na Li ile Maria Şarapova arasında oluştu. Li, son 13 maçını set yitirmeden kazanan Radwanska'yı devirirken, Şarapova ise ürkütücü performansını Makarova önünde de sürdürdü.

Seriye Li darbesi
Sezonun açılış turnuvası Auckland'da başlayan, akabinde de Sydney'de devam eden Agnieszka Radwanska fırtınasını dindiren isim, 7-5, 6-3'lük galibiyete uzanan Na Li oldu.

Melbourne'deki büyük heyecanın dokuzuncu gününün perdesini açan maçta karşı karşıya gelen raketlerin mücadelesinde ilk set, çoğunlukla kırılan servisler ve her iki tarafın da birbirine iki farklı üstünlük kuramaması neticesinde uzadı. 12. oyuna 6-5 üstünlükle giren Li, Polonyalı rakibinin servisinde eline geçen ikinci set puanı fırsatını değerlendirdi ve 66 dakikada 7-5'i buldu.

İkinci sete iyi başlayan isim Radwanska'ydı. Dünya dört numarası, ilk iki oyunu hanesine yazdırarak 2-0'ı buldu. Ancak bu noktada 2011 finalisti Li'nin geri dönüşü başladı. Üst üste kazandığı beş oyunla 5-2'yi yakalayan Çinli tenisçi, bir oyun yitirdikten sonra kendi servis oyununda Radwanska'nın servis kırma puanına engel oldu ve 6-3 ile sonuca gitmesini bildi.

Rakiplerine set şansı tanımadan 13 maçlık bir galibiyet serisi yapan Radwanska'nın kazanma vuruşları yine asgari seviyede kalırken (10), korkusuz oyunundan ödün vermeyen klasmanın altı numarası Li'de ise bu istatistik 32 olarak notlara düşüldü. Li, böylece Sydney yarı finalinde kaybettiği Aga'dan rövanşı alırken, rakibine karşı maç kaydındaki üstünlüğünü de 6-4'e çıkardı. Teklerde Grand Slam kazanma başarısı gösteren ilk ve tek Asyalı olan Li, yedi turnuva aradan sonra ilk Slam yarı finaline yükselirken, Avustralya Açık'taki en iyi derecesine ulaşma uğraşındaki Radwanska ise hedefi tutturamadı.

RAKİP MARİA
Günün diğer çeyrek final buluşması ise iki Rus arasındaydı. Rod Laver Arena'da vatandaşı Ekaterina Makarova'nın karşısına göz korkutucu galibiyetlerle gelen Maria Şarapova, yine öncekilerden farksız bir oyun sergiledi. 67 dakika süren mücadelede ilk servislerinden %83 oranında puan çıkaran dünya iki numarası, 6-2'lik çift set ile yarı final biletini aldı. Şarapova, yaptığı beş maçta toplamda yalnızca dokuz oyun kaybederken, geçen yıl Serena Williams, bu yıl ise Angelique Kerber önünde flaş galibiyetler çıkaran Makarova ise en iyi derecesini egale etti.

Maria Şarapova ile Na Li, daha önce 12 kez kozlarını paylaşırken, 8-4 ile Rus raketin üstünlük sahibi olduğu maçlarda ilginç istatistikler göze çarpıyor. Zira bu maçların ilk beşini Şarapova, sonraki dört maçı Li, son üç maçı ise Şarapova kazanmış durumda.

Şarapova-Li eşleşmesi Perşembe günü gerçekleşirken, diğer çeyrek finaller ise yarın oynanacak. TSİ 02.00'da başlayacak olan ilk karşılaşmada Viktoriya Azarenka ile Svetlana Kuznetsova, bu maçın hemen ardından ise Serena Williams ile Sloane Stephens birbirlerine rakip olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder