27 Ocak 2013 Pazar

Avustralya Open 2013 Şampiyonu Viktoriya Azarenka oldu !

Vika'nın haklı gururu

Bir gün önce oynanan finalde Na Li'yi üç sette geçerek Avustralya Açık'ta peş peşe ikinci kez büyük ödüle uzanan Viktoriya Azarenka, mutlu sonla tamamladığı iki haftanın stresini şampanyalı kutlamayla attı.

Vika
Tam bir yıl önce kariyerinin ilk Grand Slam zaferine Melbourne Park'ta imza atan Viktoriya Azarenka, aynı adreste senaryoyu tekrarladı. Finalde Na Li'yi setlerde geriye düşmesine rağmen mağlup eden Vika, unvanını korumayı başardı.

İki saat 40 dakikada elde ettiği 4-6, 6-4, 6-3'lük galibiyetle ikinci büyük turnuva şampiyonluğuna ulaşan Belaruslu yıldız, böylece klasmanın liderliğini sürdürdü (Azarenka finalde kaybetseydi, yeni dünya bir numarası Serena Williams olacaktı). Teklerde Grand Slam turnuvası kazanan ilk ve tek Asyalı olan Li ise iki defa ayak bileğinden sakatlık geçirmesine rağmen mücadelesini aynı düzeyde devam ettirdi ancak 2011 finalinden sonra yine ikincilikte kaldı.

Vika, mutlu sonla bitirdiği iki haftanın yorgunluğunu ise Melbourne Kraliyet Botanik Bahçesi'nde attı. Daphne Akhurst Memorial Kupası'yla kameraların karşısına geçen 23 yaşındaki tenisçi, kutlamasını şampanyayla yapmayı ihmal etmedi.

Fotoğraf çekiminin ardından soruları yanıtlayan Vika, yarı final maçının ardından maruz kaldığı eleştiriler (yarı finalde Sloane Stephens karşısında ikinci sette 5-4 öndeyken, rakibinin servis oyunundan önce 10 dakikalık bir mola kullanmış ve molanın ardından herhangi bir sakatlık emaresi göstermeden maçı oyunu alarak maçı kazanmıştı) ve seyircilerin büyük çoğunluğunun Li'yi desteklemesi ile ilgili ise haksızlığa uğradığını savundu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder