25 Ocak 2013 Cuma

Avustralyalıların rüyasına son İtalyanlar Çiftlerde Şampiyon !

Avustralyalıların rüyasına son

Çift kadınlarda şampiyonluk geçtiğimiz yılın finalisti Sara Errani ve Roberta Vinci'nin oldu. 1 numaralı ikili, wild card ile finale kadar çıkan Ashleigh Barty ve Casey Dellacqua'ya üstünlük sağladı.

Avustralyalıların rüyasına son Avustralya Açık'ta ilk final çift kadınlarda oynandı. Geçen yıl finalde Kuznetsova/Zvonareva'ya kaybeden Sara Errani ve Roberta Vinci, bu kez şampiyonluğa adını yazdırmayı başardı.

Wild-card ile oynadıkları finalde finale kadar set vermeden gelen 16 yaşındaki Ashleigh Barty ve 11 yaş büyük partneri Casey Dellacqua, ülke tarihinin en büyük isimlerinden Margaret Smith Court'un da izlediği maçta Errani/Vinci önünde alkış alan bir tenis oynadı, ancak maçı kaybetti. Errani/Vinci, son 6-2, 3-6, 6-2'lik skorla kazandığı maçın ardından kariyerlerinin birlikte elde ettikleri üçüncü slam kupasına uzandı. Klasmanda 1 ve 2 numarada bulunan İtalyan tenisçiler, geçtiğimiz yıl Roland Garros ve Amerika Açık'ı da kazanmıştı.

Birlikte daha önce sadece iki turnuva oynayan Ashleigh Barty ve Casey Dellacqua ise, 1977'den bu yana iki Avustralyalının kazanamadığı çift kadınlar mücadelesinde ikincilikle yetindi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder