27 Ocak 2013 Pazar

Avustralya Open 2013 ve yine Novak Djokovic şampiyon !

Slamlerin Djoker'i

Rod Laver Arena'da 15 bin kişinin izlediği finalde İskoç Andy Murray'e karşı bir set geriden gelen Novak Djokovic, tüm servis oyunlarını kazandığı final maçını dört sette kazanarak Melbourne'de dördüncü, toplamda altıncı kez slam zaferi elde etti.

Slamlerin Djoker Novak Djokovic, tenis tarihine geçmeye devam ediyor. 25 yaşındaki Sırp süper yıldız, Andy Murray ile oynadığı Avustralya Açık'ta 3 saat 40 dakikalık zorlu finali 6-7, 7-6, 6-3 ve 6-2'lik skorla kazanıp kariyerinin altıncı slam zaferine imza koydu. Djokovic, açık dönemde Avustralya Açık'ı üst üste üç kez kazanabilen ilk raket unvanına ulaştı.

Birincilik ödülü olarak 2.43 milyon Avustralya doları kazanan Djokovic, Murray'e karşı maç kaydını 11-7'ye çıkarırken, rakibinden Amerika Açık'ta kaybettiği maçın rövanşını aldı.

Finalin ilk setinde daha etkili görünen Andy Murray, maça iki sıfıra karşı servisle girdikten sonra Djokovic'in yakaladığı dört servis kırma puanını çevirdi. Set içinde bir puanı yere uzanıp çıkardıktan sonra fileye gelip bitiren Nole, dinamik olmasına karşın set sonunda 25'i bulan basit hataları yüzünden rakibine üstünlük kuramadı. Murray, 68 dakikalık ilk seti 7/2'lik tie-break ile galip bitirdi.

Daha önce Murray'e karşı üç kez ilk seti kaybettiği maçlarda galip gelen Novak Djokovic, ikinci sette Murray'in 23'te 22 kazandığı ilk servislerde pek hareketlenemedi. Ancak ikinci servislere yaptığı yerinde müdahaleler ve çevirdiği üç servis kırma puanı sonrasında tie-break'e giden bu seti almayı başardı. Tie-break'te rakibin yaptığı çift hata ile öne geçen Nole, 39 vuruşluk ralliyi kazanarak set puanına ulaştı. Murray'in filede kalan slice vuruşu, bu sete noktayı 7/3'lük tie-break ile koydu.

2 saat 14 dakikada biten iki setin ardından üçüncü set de karşılıklı servislerle başladı. Ancak maçın 32'inci servis oyununda 0/40'ı bulan Novak Djokovic, üçüncü fırsatı Andy Murray'in kaçırdığı forehand ile değerlendirdi. Böylece ilk servisten 2 saat 52 dakika sonra karşılaşmadaki ilk break geldi.

Dört ay önce Amerika Açık'ta oynadıkları beş setlik finalde 17 kez servis kıran ikilinin bu kez hayli güçlü servislerle hükmettiği maçta gelen bu break, Novak'ın işini kolaylaştırdı. Üçüncü seti sıfıra karşı aldığı servisle 6-3 kazanan Djokovic, dördüncü sette de iki kez kırıp 4-1'e ulaştı. Dördüncü sette yalnızca iki puan vuruşu üretebilen Murray'e karşı oyunu rahat yönlendiren Novak, 6-2'lik skorla maçı noktalamayı bildi.

Maçta ilk setteki yüksek basit hata oranını karşılaşma ilerledikçe düşüren Djokovic, toplam hatalarda rakibinden 15 fazla (61-46) ile mücadeleyi bitirdi. Ancak puan vuruşlarındaki 47-29'luk üstünlüğüyle bunu telafi etmeyi başardı. 1 numaranın en dikkat çekici performansı, file önündeki 41'de 35'lik büyük başarısıyla geldi.

Tarihte ilk iki slam'ini üst üste kazanan ilk tenisçi olma şansını tepen Andy Murray, böylece Avustralya'da üçüncü kez final kaybetti. Murray, 2010'da Federer'e, 2011'de de Djokovic'e mağlup olmuştu. İskoç tenisçinin büyük turnuvalardaki final kaydı ise 1-5'e geriledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder