25 Ocak 2013 Cuma

Demekki Serena da yenilirmiş !

Serena da yenilir

1993 doğumlu Sloane Stephens, kariyerinin en büyük başarısını her geçen gün geliştirmeye devam ediyor. ABD'li tenisçi, 20 maçlık bir galibiyet serisiyle karşısına gelen dünya üç numarası Serena Williams'ı 3-6, 7-5, 6-4'lük skorla devirmeyi başardı ve adını yarı finale yazdırdı.

Serena da yenilir
Kadınlar tenisinin son aylardaki en flaş galibiyetlerinden birine, ABD'li genç yetenek Sloane Stephens imza attı. 19 yaşındaki Stephens, 16. Grand Slam tekler şampiyonluğuna ilerleyen Serena Williams'a geçit vermedi.

Bir zamanlar odasının duvarlarına posterlerini yapıştırdığı Serena karşısında ilk seti 6-3 ile yitiren Stephens, ikinci sette güçlü rakibinin sırtından yaşadığı problemden de istifade ederek 7-5 ile maça dengeyi getirdi. Özellikle ikinci setin sonunda ve üçüncü setin başında, sırtındaki sakatlıktan dolayı zorlandığı görülen Serena, final setinin sonlarına doğru toparlandı. Ancak klasmanın 25 numarası Stephens geri adım atmadı ve onuncu oyunda güçlü rakibinin servisini kırarak 6-4 ile zafere uzandı.

Daha önce oynadığı yedi Grand Slam'deki en iyi başarısı dördüncü tur olan Stephens, bu dereceyi Avustralya Açık'ta geliştirirken kariyerinin en büyük galibiyetine de imza attı. Dünya üç numarası Serena'nın 20 maçlık galibiyet serisine son veren Stephens, önceki mücadelelerinde servisini yalnızca bir defa kırdıran vatandaşının servisini beş kere kırma başarısı gösterirken, fileye geldiği 20 denemenin 18'inden puan çıkardı.

Genç tenisçinin final yolundaki rakibi ise Viktoriya Azarenka olacak. WTA Turu'nun lideri Azarenka, dizindeki sakatlıktan dolayı altı ay uzak kaldığı kortalara sezon başındaki turnuvalarla geri dönen Svetlana Kuznetsova'ya tur vizesi vermezken, korttan 7-5, 6-1'lik üstünlükle ayrılmasını bildi. Açılış setini 4-1'den çeviren Vika, 107 dakikada sonuca giderken, unvanını korumaya geldiği dev organizasyonda hedefine bir adım daha yaklaştı. Sakatlığı nedeniyle sıralamanın 75. basamağında kadar gerileyen Kuznetsova ise daha önce iki kez çeyrek final oynadığı Melbourne Park'ta aynı dereceyi egale etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder